Поки що немає жодного підтвердження деескалації. Заявам Росії вірити не можна

Відео від російських військових може бути інформаційною операцією. Тому міністр закордонних справ Дмитро Кулеба правий, коли хоче побачити докази відведення російських військ, і лише тоді можна буде говорити про зменшення напруги.

"З Російської Федерації постійно лунають різні заяви, тому у нас вже є правило: побачимо, тоді повіримо. Побачимо відведення – повіримо у деескалацію", – повідомляє УП слова міністра.

Він також наголосив, що у разі ухвалення рішення Держдумою РФ про визнання "ДНР" і "ЛНР" Росія де-факто і де-юре вийде з Мінських домовленостей з усіма супутніми наслідками.

Водночас, за даними Пентагону, президент Росії Володимир Путін за останні кілька днів додав додатковий військовий потенціал уздовж кордону з Україною, а також у районі Білорусі. За оцінками експертів, на кордонах з Україною зараз перебувають вже більше ніж 100 БТГ, розгорнута авіація та всі інші засоби для можливої атаки.

Наприклад, на відстані декількох хвилин польоту від Маріуполя на аеродромі Приморсько-Ахтарська, крім двох ескадрилей штурмовиків Су-25, зараз перебувають 10 бомбардувальників Су-34, яких перемістили туди з Далекого Сходу Росії. І це лише невелика частина авіації, що зосереджена навколо України й може протягом хвилин завдати ударів по нашій території.

.

росія спецоперації

Знак гривні
Знак гривні