Німецький депутат-антивакцинатор сидітиме в Бундестазі в "акваріумі"

У зв’язку з посиленням карантинних вимог у Бундестазі виникла ситуація, що депутат через свою категоричну відмову вакцинуватися не міг би виконувати посадові обов’язки у повному обсязі.

Невакцинований депутат Бундестагу Йоахім Вундрак від ультраправої AfD братиме участь в засіданнях Комітету з закордонних справ зі спеціального місця, відгородженого органічним склом, – передає Європравда з посиланням на німецький "Шпігель".

AfD-Kandidat-Dieser-Ex-General-soll-Hannovers-Oberbuergermeister-werden_reference_4_3.jpg

Вундрак – антивакцинатор, як і багато його колег по ультраправій AfD. Фото: Ганноверська газета haz.de

З Вундраком додаткова проблема виникла у зв’язку з його членством у Комітеті із закордонних справ – у кімнаті немає трибун, а зустрічі проходять у режимі підвищеної безпеки, тому долучатись дистанційно неможливо. Попереднє засідання Вундраку довелося пропустити.

Врешті для нього знайшли рішення – на цих засіданнях для депутата підготують окреме місце, відгороджене з усіх боків органічним склом. 

Вундрак заявив, що погоджується на цей компроміс, щоб мати змогу виконувати свої обов’язки.

Як відомо, крайня права Afd вирішила судитися у зв’язку з правилами "2G Plus" у парламенті – через те, що все більше членів фракції, які відмовляються вакцинуватись і раніше потрапляли до парламентської зали завдяки довідці про хворобу, більше не зможуть користуватись нею через завершення терміну давності, й повинні або вакцинуватися, або сидіти окремо на трибунах.

курйоз німеччина вакцинація

Знак гривні
Знак гривні