Власника Tesla звинувачують у смертельній ДТП. Машиною керував автопілот

У Каліфорнії (США) Tesla Model S на автопілоті проїхав на червоне світло та врізався в інший автомобіль на перехресті. Загинули двоє людей.

Про це повідомляє Хмарочос із посиланням на Associated Press.

Наприкінці 2019 року автомобіль на автопілоті проїхав на червоне світло і врізався в Honda Civic на перехресті. Двоє пасажирів останньої загинули. Водій Tesla та його супутниця потрапили до лікарні. Водій авто не визнав себе винним. Його звільнили під заставу, поки справа перебуває на розгляді. Попереднє слухання відбудеться наприкінці лютого.

Сім’ї загиблих подали до суду на Tesla та водія. Вони заявили про недбалість з боку водія та звинуватили компанію Ілона Маска у продажу несправних автомобілів. Спільний судовий розгляд заплановано на середину 2023 року.

У судовій справі функція автопілота в електрокарі не згадується. При цьому Національне управління безпеки дорожнього руху США, яка організувала команду для розслідування інциденту, підтвердила, що функція була активною під час ДТП. В управлінні коментують, що на сьогодні жодний автомобіль не має права для повного «самоврядування». Незалежно від того, чи активований автопілот, водій має постійно контролювати дорожню ситуацію і дивитися на дорогу.

Нацуправління безпеки дорожнього руху США вивчає дефект автомобілів Tesla, що призводить до «раптового ненавмисного прискорення». Вони вже отримали сотні заяв про такі інциденти. Натомість автовиробник заперечує наявність дефекту.

маск автомобілі ДТП сша

Знак гривні
Знак гривні