Путін біля воріт. У нього "склалося враження", ніби Україна готує "наступ на Донбас"

У контексті питання військової активності Росії президент цієї країни Володимир Путін заявив, що РФ думає про перспективи своєї безпеки.

Про це повідомляє УП:

Під час свої великої щорічної постановної пресконференції Путін питання про те, чи готується Росія до вторгнення в Україну президент РФ перевів у площину, що це, мовляв, Україна може проявити військову агресію щодо окупованих територій Донецької та Луганської області. Також традиційно президент країни-агресора поклав відповідальність за ескалацію напруги на НАТО, який нібито "наближається до кордонів РФ".

"Двічі зробила спробу українська влада за допомогою сили розв'язати питання на Донбасі. Двічі. Хоча вмовляли не робити цього. Я особисто умовляв Порошенка: тільки не військова операція. Але він розпочав. Результат: оточення, втрати та Мінські угоди…

Тепер нам кажуть: війна, війна, війна. Складається враження, що, можливо, готують третю військову операцію (на Донбасі –ред.) і нас заздалегідь попереджають: не втручайтеся, не захищайте цих людей. Втрутитесь і захищатимете - такі й такі нові санкції будуть. І готуються, можливо, до цього.

Другий варіант, я вже говорив про це, створення на цій території такої "Антиросії" з постійним накачуванням сучасною зброєю, з промиванням мозку населення... Ви уявляєте, як в історичній перспективі Росія повинна жити далі? Весь час озираючись".

Як відомо, Путін вимагає, щоб НАТО відмовив Україні та іншим колишнім радянським країнам у можливому членстві, одночасно обмеживши своє військове розміщення в Центральній та Східній Європі.

Путін також заявив, що США випробовують гіперзвукову зброю і поставлятимуть її Україні та відправлятимуть в окупований Росією український півострів Крим "екстремістів".

Європейські розвідки та США попередили про значну концентрацію російських військ біля українського кордону.

Росія восьмий рік поспіль здійснює гібридну військову агресію проти України: незаконно окупувала частину України – Кримський півострів – та підтримує незаконні збройні формування на Донбасі, а також спрямовувала кадрових військових на український Донбас.

агресія пропаганда росія ескалація путін

Знак гривні
Знак гривні