Ситуація з "Омікроном" досі незрозуміла

Про це пише молекулярний біолог Кай Купфершмідт.

Серед науковців досі немає згоди щодо характеристик варіанту "Омікрон", особливо щодо сили ураження. Дивлячись на нинішні дані, можна дійти до різних теорій – і чим менше ти знаєш, тим легше створити теорію, що відповідає тому, чого ти бажаєш. Однак найрозумніші серед науковців чесно кажуть, що просто ще достоту не знають, що думати.

Наприклад, "Омікрон" міг змінитися так, щоб поширюватися значно швидше (за деякими даними – вп'ятеро), але при цьому бути м'якшою версією.

Можна вирішити, що поширення його буде швидшим, але спалах – коротшим.

Важливо не робити висновків заздалегідь і наразі змиритися з непевністю. Втім, політикам треба зараз вдаватися до важких рішень.

Можна "поставити на червоне" на рулетці й виграти – і в ретроспективі це здаватиметься правильним рішенням, але насправді йдеться лише про ставку на шанс.

Багато людей зараз поводяться, як той хлопець у барі, який ТОЧНО знає, чим закінчиться гра, хоча ще навіть не почався другий тайм.

Знаючи лише те, що ми знаємо зараз, можна лише бути певним, що "Омікрон" завдасть багато шкоди на рівні суспільства – незалежно від того, які рішення будуть нині прийняті.

суспільство медицина пандемія наука коронавірус

Знак гривні
Знак гривні