Заплатиш на 20% більше. Інтернет-податок від «Слуги народу» фактично вступив у силу

Споживачі сервісів Google, які сплачують за послуги і не є зареєстрованими юридичними особами, відсьогодні будуть платити на 20% більше

Поки що точно відомо, що сьогодні такі сповіщення отримали користувачі Google Cloud. Наразі невідомо, коли збільшення ціни пошириться на інші сервіси Google, такі як підписки на Youtube або Google Play.

2 липня цього року набув чинності так званий закон про «податок на Google», яким запроваджується оподаткування ПДВ (20%) електронних послуг, що постачаються нерезидентами фізичним особам (крім ФОП-неплатників ПДВ), місце постачання яких розташоване на митній території України. На черзі збільшення вартості послуг від інших інтернет-компаній.

У тексті повідомлення від Google йдеться, що «... Google утримуватиме з фізичних осіб з України, зокрема індивідуальних підприємців, податок на додану вартість (ПДВ) на покупки у своїх сервісах у розмірі 20%. Це необхідно для дотримання норм місцевого законодавства щодо цифрових послуг»

Подякувати за це чергове "Зробили разом" можна президентській більшості у Верховній Раді й особисто Даніїлу Гетьманцеву, який в ній відповідає за обкладання податками усього, що хоча б трохи рухається. Як і попереджали більшість економічних експертів, цей "податок на Google" насправді є "податком на користувачів Google, Facebook, Netflix ..." та інших онлайн сервісів, весь його тягар ляже на них через підвищення цін на 20%.


зеленський податки інтернет

Знак гривні
Знак гривні