У мечеті в Києві вакцинують охочих. Але не AstraZeneca, вона суперечить ісламу

Відмову від вакцини AstraZeneca пояснюють етиловим спиртом у складі препарату.

Фото з фейсбук-сторінки мечеті Ар-Рахма, Київ
Фото з фейсбук-сторінки мечеті Ар-Рахма, Київ

Про це повідомляє Хмарочос.

З 23 листопада в київській мечеті Ар-Рахма, що на Лук’янівській вулиці, працює центр вакцинації проти COVID-19. Тут щеплять щоденно з 9 до 16 години.

Особливість центру в тому, що тут щеплять всіма наявними в Україні вакцинами, крім AstraZeneca. Імам-хатиб мечеті шейх Хасан Ахатов пояснює: у складі цього препарату є етиловий спирт.

«Враховуючи релігійні особливості ісламу, ми знаємо, що є деякі речовини, які є забороненими. Тому в нас є різні вакцини, окрім AstraZeneca — в її складі етиловий спирт, тому ми не дозволяємо її використовувати», — сказав він Суспільному.

Вакцинуватися у центрі при мечеті можна не лише парафіянам мечеті, а й усім охочим — за попереднім записом у Helsi, або й без запису.

«Релігія зобов’язує нас зберігати життя та берегти своє здоров’я. Пророк Мухаммад сказав: “Не буде досконалою віра мусульманина, якщо він не бажає іншим того ж, що бажає собі з добра”», — пояснює необхідність вакцинації імам-хатиб Ахатов.

Центри вакцинації проти коронавірусу відкриваються і в інших релігійних установах: в єврейському центрі «Менора» у Дніпрі, в Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві (УГКЦ), в Центральному лютеранському кафедральному соборі та Свято-Архангело-Михайлівському жіночому монастирі в Одесі. У Запоріжжі відкрили два пункти щеплення у храмах УПЦ МП — в Соборі Святої Трійці та у Свято-Покровському соборі.

релігія пандемія вакцинація коронавірус іслам

Знак гривні
Знак гривні