В Україні втричі виросла кількість випадків "Дельти", МОЗ готується до нової хвилі Covid-19

В Україні протягом двох тижнів кількість хворих зі штамом коронавірусу «Дельта» зросла у 3,5 раза. У Міністерстві охорони здоров'я кажуть, що готуються до нової хвилі захворювання.

Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін, - передає Громадське.

5 серпня в Україні офіційно підтвердили 147 випадків «Дельти», а станом на 20 серпня таких випадків було вже 520.

Кузін запевняє, що сплеск захворюваності не буде неочікуваним для міністерства: за його словами, упродовж літа відомство готувалося до нової хвилі коронавірусу.

Санлікар розповів, що в Україні підготували 256 лікарень, що надають допомогу в разі COVID-19. Лікарні розділили на заклади різних хвиль реагування: загалом це майже 39 тисяч ліжок, 96% яких забезпечені киснем. А області, як запевняють у МОЗ, закупили й отримали 14 790 кисневих концентраторів, 161 комп’ютерний томограф та 148 рентген-апаратів.

У відомстві звітують, що в країні є запас тестів для понад 2 мільйонів досліджень та 2,3 мільйона експрес-тестів на антиген. А у вересні очікується постачання реагентів для 4 мільйонів ПЛР-тестів та 2,8 мільйона експрес-тестів.

Наразі в Україні щодоби фіксують понад тисячу нових випадків коронавірусу. Також у нас триває вакцинація проти COVID-19. Але, за даними Університету Гопкінса, повністю вакцинувалися лише 7% громадян.

коронавірус україна пандемія

Знак гривні
Знак гривні