Картки Mastercard перестають випускати із застарілою магнітною смужкою

До 2033 року таких не залишиться, перехід на новіші буде плавним. Міжнародна платіжна система MasterCard із 2024 року не випускатиме дебетових та кредитних карток із магнітною смугою

У Швеції після початку пандемії дедалі більше місць, де взагалі не приймають готівку
У Швеції після початку пандемії дедалі більше місць, де взагалі не приймають готівку

Дещо пізніше почнеться цей процес у США – проте загалом до 2033 року у жодній карті MasterCard не буде магнітної смужки.

У компанії заявляють, що чіп і пін-код та нові (експериментальні) біометричні карти, які використовують відбитки пальців, забезпечують більшу безпеку.

Представник MasterCard розповів BBC, що "настав час для поступового припинення використання магнітної смуги".

Водночас компанія планує поступовий остаточний перехід до використання більш безпечної системи безконтактної оплати PayPass.

Шпигунський винахід

Магнітні стрічки почали створювати в 1960-х роках – спочатку для ЦРУ, таким чином компанія IBM вигадала закодувати ідентичність співробітників спецслужби для внутрішнього використання.

Цікаво, що інженер Форест Паррі спершу не міг придумати, як приєднати пластик до магнітної стрічки – ідею запропонувала його дружина Доротея Паррі: спершу це робити просто праскою.

_98863940_4d74876f-209b-45bc-9674-2130ba9b9b0b.jpg

Прототипи від IBM, початок 1960-х

Упродовж першого кварталу 2021 року використання безконтактної оплати з чіпів та смартфонів зросло на мільярд проти 2020 року: це безпечніше як у цифровому плані, так і в біологічному – тут позначилася пандемія.

За матеріалами ЕП та ВВС

технології майбутнє банки

Знак гривні
Знак гривні