На Крюківському вагонобудівному заводі вже почали виробництво 100 нових пасажирських вагонів (ФОТО)

Крюківський вагонобудівний завод уперше за 20 років отримав державне замовлення на виробництво 100 пасажирських вагонів і вже почав їх виготовлення.

Про це на своїй офіційній сторінці у Facebook повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, передає Цензор.

За даними міністра, завод виготовить, зокрема, вагони капсульного типу, які в усьому світі починають ставати трендом для пасажирських перевезень. Капсульні вагони за комфортом для пасажирів значно перевершують нинішні купе і плацкарти. Тож у Крюківського заводу з'явиться шанс бути з-поміж перших виробників вагонів цього класу.

2.jpg

"Крюківській вагонобудівельний завод – один із гігантів галузі, який було успішно приватизовано та збережено всупереч усім викликам. Таке виробництво здатне жити й розвиватися тільки за умов сталого попиту і хоча б середньострокового планування. Ми взяли на себе зобов’язання запустити щонайменше 3-річне планування державного замовлення для оновлення парку вагонів та локомотивів", – пише міністр.

3.jpg

Він також повідомив про план замінити старі вантажні вагони Укрзалізниці на нові. Йдеться про виробництво тисяч нових вагонів.

"На прикладі урядових рішень щодо прямих закупівель електроенергії УЗ та піднятих тарифів для вантажних перевезень наша команда показала, що може діяти швидко та ефективно. Маючи підтримку всіх гілок влади, Офісу Президента, міжнародних партнерів, ми маємо врятувати залізницю від катастрофи й нарешті забезпечити країну сучасною залізницею", – зазначив Кубраков.

5.jpg

Нагадаємо, раніше стало відомо про призначення Олександра Камишіна в.о. голови правління АТ "Укрзалізниця". Олександр Кубраков з цього приводу наголосив на важливості збереження корпоративного управління, а також окреслив головні напрямки, на яких зосередиться вже постійний склад керівництва УЗ: оновлення рухомого складу, прямі закупівлі електроенергії, залучення іноземних інвесторів і підвищення тарифів на вантажні перевезення.

будівництво залізниця

Знак гривні
Знак гривні