Зеленський – громадянам окупованих територій, які ідентифікують себе як росіян: чемодан, вокзал, Росія

Громадяни України, що проживають на окупованій частині України в так званих ДНР/ЛНР і вважають себе росіянами, мають виїхати до Росії. Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв’ю телеканалу «Дом».

зеленськийоос.jpeg

Для розв'язання ситуації на Донбасі важливо, щоб жителі окупованої його частини самоідентифікувалися і самі собі відповіли на питання “хто ти”: ти з Росією або з Україною, — пояснив Зеленський. — Адже Донбас ніколи не буде російською територією.

“Та частина людей, що живе сьогодні на окупованій території Донбасу та Криму, повинні точно зрозуміти, що це не про те, що хтось когось кудись виганяє. Я просто хочу, щоб мене правильно зрозуміли. Ще раз: батьківщина, чи ти — гість?

Я вважаю, що якщо ти живеш на території Донбасу сьогодні, тимчасово окупованій, і ти вважаєш, що "наше діло праве, нам — в Росію, ми — росіяни“ — це велика помилка залишатися жити на Донбасі”, — сказав Зеленський.

За його словами, Донбас ніколи не буде російською територією.

“Це ніколи не буде російською територією. Просто ніколи. Неважливо, як довго це окуповано, розумієте? Це як стіна в Німеччині. Це не важливо. У будь-якому разі люди, історія, скористаються моментом, і стіна впаде. Якщо не домовляться, люди все одно скористаються моментом, це неможливо. Тому я вважаю, для майбутнього своїх дітей та онуків: ти любиш Росію і вважаєш, що ти все життя перебував на території України та відчував, що це — Росія, то ти повинен зрозуміти, що в ім’я своїх дітей та онуків тобі вже потрібно їхати та шукати собі місце у Росії. Це правильно”, — розповів Зеленський.

“Але якщо ти відчуваєш, що ти — українець і Донбас — український, якщо ти поважаєш цей прапор, поважаєш українську мову (навіть якщо тебе не вчили в школі, сам почитай книжки, все прийде, говори, як хочеш), але якщо ти відчуваєш, що ти українець, — будь там. Будь, тримайся, все одно ця земля буде деокупована в будь-якому разі".

зеленський донбас

Знак гривні
Знак гривні