Хроніки коронавірусу: починається нова хвиля?

За добу 28 липня 2021 року в Україні зафіксовано 846 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Це на 129 інфікувань більше, ніж за день до того. Також за минулу добу госпіталізовано — 480 осіб; летальних випадків — 25; одужало — 510 осіб.

Delta-Variant-min-scaled.jpeg

Перед тим в Україні лабораторно підтвердили 17 випадків так званого штаму "Дельта" – найбільш заразного варіанту вірусу, який спричинив нову хвилю захворювань у світі. Встановлено, що більшість з українських носіїв "Дельти" прибули з Росії, де епідемія поширюється особливо масштабно.

Якщо динаміка приросту нових хворих залишиться високою, вже до кінця тижня в Україні буде понад тисяча добових інфікувань. І це майже напевне означатиме початок чергової хвилі коронавірусної епідемії в країні.

Що ж до вакцинації, найоптимальнішого способу зупинити інфікування, то її темпи в Україні залишаються стабільно високими – 143,5 тис. людей отримали щеплення 28 липня. Повний чи частковий захист від коронавірусу вже мають 3 млн 350 тис. українців. 1 млн 874 тис. завершили вакцинацію. Втім, цих показників недостатньо. Для забезпечення колективного імунітету потрібно, щоб антитіла від коронавірусу були у близько 20 мільйонів українців.

Знак гривні
Знак гривні