Команда Зеленського вносить русифікаторські поправки до законодавства – В'ятрович

"Слуги" Зеленського подали одразу чотири русифікаторських поправки до законопроєкту 5551-2. Абсолютно незаконних, бо регламент ВР забороняє поправки, що не стосуються теми законопроєкту (у цьому разі – фінансування пам’яток культурної спадщини).

Поправку 13 вніс особисто голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко. Вона передбачає повне виведення телебачення з-під дії закону про мову і фактично дозволяє демонстрацію фільмів, а також виборчої агітації і реклами російською.

Поправку 14 аналогічного змісту подав «слуга»-мажоритарник з Львівської (!) області Орест Саламаха.

Поправка 16, внесена ще одним «слугою» Андрієм Клочком, звільняє купу кадрів, призначених нинішньою владою, від обов’язку складати іспит на рівень володіння українською мовою.

І, нарешті, поправка 17 Максима Бужанського передбачає зміни до закону про мову і всіх освітніх законів. Головний зміст цієї поправки – російська мова стає мовою освітнього процесу нарівні з українською. А будь-які покарання для порушників закону про мову – скасовуються.

Ці антиукраїнські поправки у середу о 15.00 протягуватимуть через бюджетний комітет. А у четвер хочуть ухвалити в цілому на позачерговому пленарному засіданні.

Можливо, у четвер нам доведеться знову, як у липні 2012-го, виходити на мовний Майдан. Бо Зеленський, як колись Янукович, бере курс на русифікацію ключових сфер суспільного життя.

ДОКУМЕНТ: РУСИФІКАТОРСЬКІ ПОПРАВКИ СЛУГ ЗЕЛЕНСЬКОГО Репост, будь ласка. Все ще гірше, ніж виглядало спочатку. Слуги...

Posted by Volodymyr Viatrovych on Monday, July 12, 2021

телебачення мова зеленський законопроєкт в'ятрович

Знак гривні
Знак гривні