Розвідка: на тлі "Сі Бриз" РФ вивела всі кораблі флоту в Чорне море

Росія вивела в море весь корабельний склад Чорноморського флоту через міжнародні військові навчання України і союзників "Sea Breeze-2021".

❗️Росія намагається протидіяти навчанням “Sea Breeze – 2021” усіма можливими способами Для спостереження за...

Posted by Головне управління розвідки Міністерства оборони України on Friday, July 2, 2021

Про це в ефірі телеканалу “Дом” заявив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький.

"Для спостереження за навчаннями Росія вивела в море майже весь наявний корабельний склад, який виконує не притаманні для нього завдання.

Країна-агресор намагається продемонструвати, що вона готова до відстоювання своїх інтересів із використанням військової сили. Але Росії явно не вистачає сил і засобів в Чорному морі".

Повідомляється, що воєнна розвідка наразі забезпечує безпеку та моніторить ситуацію навколо навчань "Sea Breeze-2021".

Також представник ГУР заявив, що спроба Росії продемонструвати свою готовність застосувати силу в морі не співмірна з потенціалом тих країн, які беруть участь у навчаннях.

Скібіцький додав, що міжнародна спільнота демонструє солідарність з Україною і докладає зусиль для безпеки в нашому регіоні, а Росія цього боїться.

Розвідка відзначає, що з 2015 року Росія почала стрімко нарощувати в окупованому Криму свою військову складову. І коли проходять міжнародні військові морські навчання, РФ відпрацьовує різні способи та методи ураження тих угруповань, які створюються в Чорному морі.

Українська правда

флот агресія НАТО росія армія вмс

Знак гривні
Знак гривні