Колючий дріт у Женеві: готуються до саміту Байден – Путін (ФОТО)

Джозеф Байден прибув до Женеви, де має зустрітися з Владіміром Путіним. Саміт президентів США та Росії 16 червня триватиме 4–5 годин.

Поки що до кінця не відомо, чи відбудеться спільна пресконференція між президентами після переговорів. Скидається на те, що кожен із президентів виступатиме перед журналістами окремо.

Відносини між двома країнами напружені, часом оглядачі говорять про "другу холодну" війну.

Весь парк біля вілли Ла Гранж обнесли колючим дротом та додатковим парканом. Зараз місцеві ніяк не можуть потрапити до парку, де саме квітнуть троянди.

Це буде перша зустріч із моменту вступу Байдена на початку в січні 2021 року. Водночас сторони не мають високих очікувань щодо її наслідків.

«Ми не очікуємо забагато звітних матеріалів із цієї зустрічі», – сказав журналістам неназваний представник команди Байдена, коли його літак приземлився в Швейцарії.

Напередодні Байден під час пресконференції не став уточнювати, за якими критеріями він оцінюватиме успішність саміту. Він припустив, що шукатиме точки дотику із Путіним, але водночас застерігатиме його від наслідків подальшої агресії проти США та їхніх союзників.

Громадське, Радіо Свобода

Знак гривні
Знак гривні