В Україну прибула додаткова вакцина AstraZeneca – цю купили не ми, її надано безкоштовно за програмою Covax

Країна отримала 367 200 доз препарату.

У п’ятницю, 23 квітня, в Україну прибула друга партія вакцини від коронавірусу AstraZeneca (виробництва Південної Кореї) в межах глобальної ініціативи COVAX. Країна отримала 367 200 доз препарату, – пише Громадське.

Цю партію до України доставили ЮНІСЕФ та ВООЗ. Її використають для вакцинації пріоритетних груп, людей віком від 65 років та тих, хто має отримати другу дозу вакцини AstraZeneca, відповідно до визначеного інтервалу між першим та другим щепленням.

"Стосовно кількості людей, які будуть щепитися другою дозою – це орієнтовно близько 10 тисяч осіб, які будуть потребувати другого щеплення в травні 2021 року", – пояснив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко під час брифінгу 23 квітня, — уточнює УП.

Як зазначила голова ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сильвандер, великою перевагою отримання вакцин через механізм COVAX є те, що всі вакцини безплатні.

Раніше сама Україна купила ту ж AstraZeneca під брендом CoviShield.

Індія призупинила експорт вакцини — за даними ЗМІ, через брак препарату в самій країні.

Вчора Індія встановила абсолютний добовий рекорд за кількістю хворих за весь час пандемії, понад 300 тисяч виявлених в одній країні за одну добу.

вакцини україна вооз

Знак гривні
Знак гривні