Графік дня: Невтішні прогнози щодо епідемії COVID-19 в Україні

Фіолетовим позначено прогнози за різними сценаріями від оптимістичного (найменше випадків) до песимістичного (найбільше випадків). Жирним виділено діапазон основного прогнозу.

Графік: epiforecasts.io
Графік: epiforecasts.io

На верхньому графіку – чинна оцінка (зеленим), оцінка на основі неповних свіжих даних (помаранчевим) і прогнозована (фіолетовим) кількість випадків за датою, коли про них повідомлено.

На середньому графіку – кількість випадків за датою зараження (адже симптоми з'являються не одразу й не про всі випадки повідомляється вчасно).

На нижньому графіку – число відтворення Rt (скількох людей заражує один хворий). Тут ми пояснювали, що таке Rt. Як бачимо, до початку лютого це число було меншим за одиницю, тобто кількість заражених падала. Від початку лютого воно перевалило за одиницю і, за прогнозами Epiforecasts, продовжить перевищувати одиницю навіть за найбільш оптимістичного сценарію.

***

Цей прогноз є математичним моделюванням. Вихідні бази даних можна побачити на сайті Гарварду тут. (Центр математичного моделювання інфекційних хвороб Гарвардського університету).

Джерело конкретного графіка по Україні (тут також можна подивитися прогнози за іншими країнами). В матеріалі також описано математичну методологію для цих оцінок і прогнозів для всіх країн.
Centre for the Mathematical Modelling of Infectious Diseases, Department of Infectious Disease Epidemiology, London School of Hygiene & Tropical Medicine, London

Усе найважливіше про епідемію на одній сторінці, що оновлюється

абзац інфографіка пандемія україна коронавірус

Знак гривні
Знак гривні