Почалася друга хвиля? На Прикарпатті бракує COVID-ліжок

Пацієнти вже в коридорах та їдальнях: у центральній лікарні Івано-Франківська не лишилося вільних COVID-ліжок.

ВІД ТЕКСТІВ: Родич одного з наших редакторів у райцентрі на Івано-Франківщині серйозно захворів, із сильною температурою й запаленням легенів. Лікарі не тільки не спрямували його на ПЛР-тест, попри видиме ураження легенів на рентгенограмівони ще й намагалися "закрити на десятий день лікарняний", попри те, що людина досі була хвора.

У цьому випадку все, на щастя, обійшлося: людина ще порівняно нестара й сильна, й вона відмовилася виходити на роботу, попри закритий (через наполягання пацієнта, на дванадцятий день) лікарняний. Через тиждень після закриття лікарняного, побувши у відпустці власним коштом на самоізоляції, людина більш-менш одужалаале так і невідомо, чи був це коронавірус.

Це, на нашу скромну немедичну думку, є певною ілюстрацією того, наскільки можна довіряти статистиці МОЗ.

Родич іншого нашого працівника розповідає, що у самому Івано-Франківську зміг потрапити до лікарні, де є кисень, тільки по великому блату і на місце іншого родича, якого виписали.

В Івано-Франківській Центральній міській клінічній лікарні (ЦМКЛ), яка приймає хворих з коронавірусом, задіяні всі ліжка. Пацієнти лежать у коридорах, їдальнях і кабінетах лікарів, – пише Укрінформ.

Як передає кореспондент інформагенції, про це на оперативній нараді в Івано-Франківську повідомила начальниця управління охорони здоров’я міської ради Марія Бойко.

За її словами, учора ЦМКЛ госпіталізувала 95 пацієнтів, із них 79 – з пневмоніями. В реанімаціях перебувають 16 пацієнтів, на кисневій терапії – 89. Медики сьогодні розгортають додаткові ліжко-місця для хворих на коронавірус на двох поверхах міського перинатального центру, де є окремий вхід, приміщення і фаховий персонал.

Бойко зазначила, що на території громади спостерігається різке зростання захворювання на COVID-19. Каже, у лютому вже лабораторно підтверджено 1389 випадків захворювання на коронавірус, тоді як у січні таких випадків зареєстрували 1 353.

медицина коронавірус івано-франківщина

Знак гривні
Знак гривні