«Хатинки», які ми завжди так любили – вже і в Україні (ФОТО)

На відомих гірськолижних курортах наплив туристів, і побути наодинці з природою не вийде, але відпочити в "секретних" усамітнених готельчиках у Карпатах також можна. Місця знати треба.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна.

Наприклад, прихований від людських очей готель у скандинавському стилі Black Rock Mountain Retreat на східному боці гори Тростян. Наче й формально у відомому Славському – а діставатися "дружньо радять" лише позашляховиками. Ну, або пішки:

фото з facebook.com/blackrock.com.ua
фото з facebook.com/blackrock.com.ua
фото: facebook.com/blacknest42
фото: facebook.com/blacknest42

Незвичайні баневі будиночки Eco Bubble, які нагадують "бульбашки", розташовані в урочищі Горішків в селі Яблуниця Івано-Франківської області:

фото: instagram.com/gm_eco_bubble
фото: instagram.com/gm_eco_bubble

"Бані" на платформах містяться на висоті 950 метрів над рівнем моря. Навколо – ліс, небо й краєвид на сусідні гори.

Вілла на схилі гори з чарівними "космічними" краєвидами на ліс і гори – Cosmos Spacecraft – розташувалася в селі Майдан Львівської області. Це відокремлений будиночок у скандинавському стилі з панорамними вікнами. Ми також звернули увагу на телескоп:

фото з Booking.com
фото з Booking.com

Загубитися поміж неба та гір і відчути себе немов на безлюдній планеті можна у відокремленому будиночку "Дзен Хата" (до речі, щодо назви: власник – відомий інструктор з йоги). Він розкинувся на горі на висоті 1000 метрів біля села Дземброня. З вікон будинку відкривається краєвид на гірський хребет від Говерли до вершини Піп Іван. Доїхати до будиночка можна на позашляховику, дійти пішки, або замовити трансфер на санях із кіньми:

фото: facebook.com/dzenKhata
фото: facebook.com/dzenKhata

У селі Коростів Сколівського району Львівської області на березі річки можна оселитися в затишному будиночку Reset house з панорамним краєвидом на гори.

фото: veterdoit.com
фото: veterdoit.com

Ми навмисне прибрали всю рекламоподібну інформацію про зручності, вигоди та ціни, але якщо кому таки дуже треба докладніше на РБК-Україна. Якщо ж вас безкорисливо цікавить естетична насолода, дивіться також:

Ідея, наче спеціально для Карпат: колиби у вигляді яєць (ФОТО)

Самодостатній будиночок для ескапістів (ФОТО)

Самоізоляція дня: життя на висоті дерев у лісі Квебеку (ФОТО)

Мінімалістичний дім у мінімалістичній пустелі (ФОТО)

Хатинка на скелях над океаном (ФОТО)

львівщина прикарпаття краса туризм архітектура гори природа

Знак гривні
Знак гривні