Французькі ЗМІ: матір побитого українського підлітка підозрюють у торгівлі людьми, він сам був у наркобанді

Низка французьких ЗМІ опублікувала інформацію про те, що український підліток Юрій, якого жорстоко побили у Парижі, нібито був членом злочинної банди RD4. Водночас його матір, Наталію Крученик-Фаргат, звинувачують у нібито рекрутстві до Франції нелегальних працівників з України (ООН класифікує це як human trafficking, усталений переклад українською – торгівля людьми, хоча буквально йдеться про "незаконний обіг").

Про це повідомляє Громадське.

Видання «Le Figaro» з посиланням на власні джерела у поліції заявляє, нібито Юрій «був добре відомий правоохоронцям». Журналісти стверджують, що підліток міг бути членом однієї з місцевих банд, відомої як RD4.

Цю гіпотезу видання опублікувало, посилаючись на власні джерела та ініціали «4fp» в Instagram-акаунті хлопця (які, як кажуть, можуть бути пов'язані з бандою).

Угруповання, з яким журналісти пов'язують Юрія, базується в паризькому кварталі Богренель, а його назва походить від вулиці Quatre Frères Peignot.

Члени банди здебільшого пов'язані з незаконним обігом наркотиків та, як зазначає видання, мають «різномастні профілі»: походять із різних районів, мають різний соціальний статус та мотивацію.

Водночас видання «Libération» пише, що мати Юрія, Наталія Крученик-Фаргат, нібито набирала працівників в Україні для нелегальної праці у Франції.

Зокрема журналісти заявляють, що Наталія набирала жінок з Івано-Франківської області для роботи прибиральницями в компанію V.I.P. ServicesConcierges.

Одинадцять українок у віці від 19 до 55 років заявили, що приїжджали до Франції за туристичною візою, однак залишалися у країні після закінчення терміну дії.

У листопаді жінки написали заяву, де зазначили, що працювали у важких умовах, з низькою заробітною платою, а часом взагалі без неї.

За цим зверненням у прокуратурі почали розслідування.

Сама Наталія Крученик-Фаргат заявляє, що жінки, яких вона рекрутувала, працювали законно.

Що передувало?

Нагадаємо, в Парижі 15 січня група невідомих жорстоко побила 14-річного українця Юрія.

Підлітка госпіталізували з численними травмами черепа і пізніше ввели у штучну кому.

Мати Юрія спершу розповідала, що хлопець послизнувся, після чого невідомі почали його бити залізними предметами, а коли приїхала швидка допомога, всі втекли.

Лікарі вже починають виводити хлопця з коми. У ній він був тиждень.

У хлопця виявили травму голови з кількома серйозними переломами, гематому між мозком і черепом, контузію головного мозку, а також перелом носа, пальця та кілька синців.

кримінал франція

Знак гривні
Знак гривні