П'яний заступник міністра штовхав поліцейських і кричав про свою посаду – і зрештою втратив її

Заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталій Немілостівий не лише їздив Києвом у нетверезому стані, а й зчепився з патрульними поліцейськими та хвалився своєю посадою, коли його зупинили.

Патрульна поліція України (ППУ) вказала лише посаду, але УП визначила ім'я порушника:

Фрази "я заступник міністра", "а ви знаєте, хто мій дядько", "поговоріть по телефону" та подібне ніяк не діють на патрульну поліцію, – стверджують у ППУ.

"Пізно вночі, на вулиці Жилянській, екіпаж київських патрульних зупинив автомобіль Mercedes, водій якого порушив правила дорожнього руху, а саме вимоги дорожнього знаку 5.7.1 "Виїзд на дорогу із одностороннім рухом".

Під час спілкування виявилося, що за кермом перебуває нетверезий водій.

Інспектори запропонували йому пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння, однак дістали відмову. Натомість водій повідомив інспекторам, що він – заступник міністра з питань стратегічних галузей та промисловості України, а також підтвердив свою посаду відповідним посвідченням.

Під час розгляду адміністративної справи за порушення ПДР водій підійшов до патрульних, закинув до салону службового авто ключі від своєї машини та повідомив, що він йде з місця.

Патрульні скомандували водієві залишатися на місці, але той не реагував.

Натомість почав погрожувати посадою, штовхати патрульних та шарпати за формений одяг.

На що патрульні, згідно зі ст. 45  ЗУ "Про Національну поліцію", застосували до громадянина кайданки".

У ЗМІ оприлюднили відео патрульних, датоване 30 грудня 2020 року. На ньому зафіксовано, як чиновник сперечався з ними: справді віддавав ключі, намірявся йти геть і говорив "руки убери", посилаючись на посаду.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль скликав на ранок четверга позачергове засідання уряду, на якому розглянуть питання про звільнення заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостівого.

Важливо У зв’язку із великою кількістю запитів та підвищеною увагою до вказаної події, повідомляємо. Нещодавно пізно...

Posted by Патрульна поліція України on Wednesday, January 20, 2021

UPD. Кабінет міністрів звільнив заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостівого, він сам подав заяву на звільнення.

уряд Немілостівий скандал поліція

Знак гривні
Знак гривні