«Дизайном року-2020» визнали гойдалки на стіні між Мексикою та США

Рожеві гойдалки встановили в 2019 році для того, щоб діти та дорослі з обох країн могли символічно бавитися разом, не перетинаючи кордону.

Встановлені на кордоні США та Мексики рожеві гойдалки здобули нагороду «Дизайн року» від Музею дизайну, повідомляє The Guardian, чию новину перекладає Хмарочос.

Гойдалка від архітектурної студії Rael San Fratello була визнана журі не лише «символічно важливою», а й такою, що висвітлює «нові можливості».

Проєкт Teetertotter Wall випередив понад 70 номінантів, зокрема 3D-рендеринг вірусу, що викликає Covid-19, декорації Лі Ха Дзюна з фільму «Паразити» (переможець премії "Оскар"-2020) і захисний жилет із дірками від ножа, який на своєму виступі на фестивалі Гластонбері-2019 носив репер Стормзі.

Професор архітектури Каліфорнійського університету Берклі Рональд Раель та професорка Вірджинія Сан Фрателло з Університету в Сан-Хосе встановили гойдалки, один бік яких розташовано на території США, а інший – у Мексиці. Вперше вони розробили таку ідею ще в 2009-му. Втілити проєкт Teetertotter Wall вдалося 2019 року. Інсталяція на кордоні двох держав була тимчасовою.

Три гойдалки було вбудовано у паркан, що розділяє американське місто Санленд-Парк та мексиканське Сьюдад-Хуарес. Діти та дорослі з обох країн можуть гратися разом, не перетинаючи кордону. Професор Раель вважає, що гойдалки ілюструють ідею того, що все, що відбувається на одному боці кордону, має прямі наслідки на іншому.

Звернення редакції:

Базу псевдосоціологів і прихованих піарників ми прискіпливо наповнювали і постійно оновлювали з 2015 року. Та з наступного року ця робота може бути заморожена. Причина проста і банальна: немає грошей. Звертаємося до Вас із проханням перерахувати кількасот гривень через Спільнокошт та закликати це зробити ваших друзів і знайомих.

кордон мексика суспільство сша дизайн

Знак гривні
Знак гривні