Хвилинка антропології від New York Times. Чому трампісти під час штурму Капітолія були в дивних костюмах (ФОТО)

Можливо, обличчям "штурму Капітолія" став дядько з рогами.

Більше фото: Натовп прихильників Трампа зірвав засідання парламенту, яке мало затвердити перемогу Байдена

Це викликало певні асоціації у непосвячених:

Мем "Вандали штурмують Капітолій"
Мем "Вандали штурмують Капітолій"

Видання New York Times намагається пояснити, чому під час штурму Капітолія було стільки костюмів: індіанці, супергерої, карнавальне вбрання.

123.jpg

"Дядько Джем". Фото NYC

Вони готувалися до хаосу, – пише видання. Трампісти прийшли не лише з американськими прапорами, а й зі стягами сепаратистської Конфедерації. Вони розмалювали обличчя. Вдягли костюми Дядька Сема, американського орла, бізона. А дехто просто прийшов у камуфляжному вбранні. Хтось явно належав до парамілітарних груп – і не тільки ультраправі "Горді хлопці".

987.png

Ми вже намагалися раніше розібратися в американській субкультурній символіці:

Чому суворі бородаті мужики, американські крайні праві, носять гавайки (ФОТО)

Можливо, пише NYT, вбрання й не найважливіше питання після штурму, внаслідок якого загинули п'ятеро людей (чотири трампісти й один поліцейський). Однак агресія була передбачуваною. Цей одяг нагадував віртуальну реальність, але ця реальність виявилася справжньою.

Чому?

Коли ти залишаєш тотеми своєї справжньої ідентичності й ідентифікуєш себе з іншим персонажем – піонером прерій, воїном, супергероєм – це впливає на твою поведінку, й це є відображенням внутрішнього світу людини, готової порушувати конвенційні поведінкові норми.

Ніщо не є кращим символом цього, ніж людина з голим торсом, яка змусила тікати обраних представників США.

"Ось як Трамп усе ще може перемогти"
"Ось як Трамп усе ще може перемогти"

Ці фото переживуть усіх протестувальників і стануть символом самої події, – пише видання.

Спершу ці образи здавалися гумористичними. Як іще відрізнити себе від вашингтонського істеблішменту, який розглядаєш як ворога? (Бо так сказав Трамп).

Конгресмени та сенатори носять костюми, а прихильники президента відмовляються від "належного вигляду". Дехто знімає сорочки, а дехто вдягає одяг із написом "Громадянська війна".

Але дуже швидко стає очевидним, що це не комедія – а горор. Запитайте у Джокера.

Історія костюмування довга: від Ку-клукс-клану й до останніх голлівудських фільмів про Джокера. Особливий одяг стає готовністю до особливих дій. 6 січня так і сталося.

Звернення редакції:

Базу псевдосоціологів і прихованих піарників ми прискіпливо наповнювали і постійно оновлювали з 2015 року. Та з наступного року ця робота може бути заморожена. Причина проста і банальна: немає грошей. Звертаємося до Вас із проханням перерахувати кількасот гривень через Спільнокошт та закликати це зробити ваших друзів і знайомих.

психологія протест трамп сша

Знак гривні
Знак гривні