Британія перша почала використання ще однієї вакцини – AstraZeneca

Нагадаємо, саме Британія також перша схвалила вакцину Pfizer і почала вакцинацію в принципі.

Велика Британія стане першою країною, яка почне використовувати недорогу і легко транспортабельну вакцину від COVID-19 AstraZeneca й Оксфордського університету.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

У понеділок у шести лікарнях Англії будуть зроблені перші з приблизно 530 000 щеплень, підготовлених Британією.

Найближчими днями програма буде поширена на сотні інших британських об'єктів, і уряд сподівається, що протягом кількох місяців буде доставлено десятки мільйонів доз.

"Це поворотний момент в нашій боротьбі з цим жахливим вірусом, і я сподіваюся, що він вселить нову надію на всіх, що кінець цієї пандемії близький", – сказав міністр охорони здоров'я Метт Генкок.

Минулого місяця Британія стала першою країною, яка застосувала іншу вакцину виробництва Pfizer і BioNTech, яка має зберігатися за дуже низьких температур. На сьогодні Британія вакцинувала нею близько мільйона осіб.

Oxford/AstraZeneca дешевша і може зберігатися за температури звичайного холодильника, що спрощує транспортування і використання. (У неділю Індія схвалила цю вакцину для використання в екстрених випадках).

Випадки COVID-19 у Британії різко зросли в останні тижні, чому сприяв новий, більш заразний варіант вірусу.

У неділю було зареєстровано майже 55 000 нових випадків, загалом понад 75000 осіб у країні померли від COVID-19 під час пандемії, що є другим показником в Європі.

Нагадаємо, майже всі країни-члени ЄС почали масову вакцинацію від коронавірусу. 27 грудня – за кілька днів після того, як перша вакцина, від розробників Pfizer-BioNTech, отримала дозвіл на використання у ЄС.

Звернення редакції:

Базу псевдосоціологів і прихованих піарників ми прискіпливо наповнювали і постійно оновлювали з 2015 року. Та з наступного року ця робота може бути заморожена. Причина проста і банальна: немає грошей. Звертаємося до Вас із проханням перерахувати кількасот гривень через Спільнокошт та закликати це зробити ваших друзів і знайомих.

британія медицина пандемія вакцини коронавірус

Знак гривні
Знак гривні