Із прийдешніми! ВООЗ попереджає, що пандемія COVID-19 не остання

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреісус заявив, що епідемія Covid-19 не буде останньою, тому країни мають зміцнювати свої системи охорони здоров'я і бути готовими до нових надзвичайних ситуацій.

Мем на основі кадру з горор-фільму Стенлі Кубрика "Сяйво"
Мем на основі кадру з горор-фільму Стенлі Кубрика "Сяйво"

Про це повідомляє УП.

"Історія говорить нам, що нинішня пандемія не буде останньою і що епідемії є об'єктивною реальністю. Пандемія висвітлила тісний зв'язок між здоров'ям людей, тварин і планети".

Коронавірусна криза не буде останньою пандемією, і спроби вберегти здоров'я людей приречені на невдачу без вирішення глобальних проблем, таких як зміни клімату та захист тварин.

Гебреісус також засудив недалекоглядну розтрату грошей на точкову боротьбу зі спалахами хвороби, коли нічого не робиться для підготовки до наступного спалаху.

Він нагадав, що в першому щорічному звіті Глобальної ради з питань моніторингу готовності світу до надзвичайних ситуацій в сфері охорони здоров'я за вересень 2019 року, опублікованому за кілька місяців до спалаху коронавірусу, було застереження, що світ не готовий до потенційно руйнівних пандемій.

Гебрейесус резюмував, що наслідки пандемії виходять далеко за межі самої хвороби і "мають далекосяжні наслідки для суспільства й економіки".

Звернення редакції:

Базу псевдосоціологів і прихованих піарників ми прискіпливо наповнювали і постійно оновлювали з 2015 року. Та з наступного року ця робота може бути заморожена. Причина проста і банальна: немає грошей. Звертаємося до Вас із проханням перерахувати кількасот гривень через Спільнокошт і закликати це зробити ваших друзів і знайомих.

світ майбутнє медицина пандемія коронавірус

Знак гривні
Знак гривні