Американець на карантині відбудовує ціле закинуте місто (ФОТО)

Брент Андервуд з приятелем купили покинуте шахтарське місто Серро-Гордо в 2018 році - тепер, у самоізоляції, вони відновлюють там будинки, водогін і створюють місцевий музей.

youtube.com/Ghost Town Living
youtube.com/Ghost Town Living

Оригінальну статтю Bored Panda переклав українською Хмарочос.

31-річний підприємець з США Брент Андервуд разом з приятелем Джоном Біром купили собі покинуте шахтарське місто в горах Каліфорнії в 2018 році.

Весь карантин вони вирішили провести там — ремонтуючи, реставруючи і відновлюючи вулиці та будинки, та знімаючи все це на відео для Youtube.

download.jpg

Nolan Nitchke

Покинуте місто Серро-Гордо вони купили ще в 2018 році за 1,4 мільйона доларів, плануючи зробити його привабливим для туристів.

Але коли світ охопила пандемія COVID-19 та у містах почали вводити карантин – Брент Андервуд поїхав туди на самоізоляцію.

1.jpg

Хоча планував він там провести не більше чотирьох тижнів, але вийшло все інакше. Зараз чоловік живе і працює там вже більше півроку.

Неподалік міста Серро-Гордо знаходяться шахти, в яких були найбільші поклади срібла в Каліфорнії. За весь час там добули срібла на 500 мільйонів доларів.

3.jpg

Тоді населення міста становило близько чотирьох тисяч людей, але, коли запаси дорогоцінного металу закінчилися, воно спорожніло. З майже 400 будинків зараз в місті збереглось 22. В одному з них Брент в живе з сімома кошенятами і чотирьома козами.

Після відновлення більшої частини міста Брент планує здавати будинки гостям в короткострокову оренду: «Думаю, що місто прекрасне завдяки умиротворенню, тому я хочу завжди знати, скільки людей тут знаходиться. Було б круто, якби відвідувачі зупинялися в історичних будівлях. Наприклад, в будинку засновника міста». Але головною своєю метою Брент вважає подарувати людям можливість вивчити історію міста.

4.jpg

За час, який Брент провів на самоізоляції, він займався ремонтом будівель, що залишилися у Серро-Гордо. За цей час він зробив готель для майбутніх постояльців, відновив гараж і сарай. Колишній магазин він переробив в музей, де виставляє цікаві речі, які знаходить під час свого життя в місті. Вже серед музейних експонатів є старий проржавілий пістолет, джинсовий одяг для шахтарів, інструменти і головні убори, горщики, сковороди, посуд та навіть динаміт.

guy-buys-ghost-town-lives-self-isolation-5f7da4876d8ad__700.jpg

За його словами, найважливіший проєкт — відновлення системи водопостачання міста. Для того, щоб знайти воду, чоловік спустився під землю на більше 200 метрів, після чого відновив насос, полагодив труби — і тепер, вперше за 15 років, у місті є вода. Таку роботу Брент робив не один — до нього приїжджали жителі сусідніх містечок.

Андервуд поки не планує проводити екскурсії рудниками через небезпеку старих шахт: «У нас на всіх входах стоять попереджувальні знаки і колючий дріт, але я все одно переживаю, що хто-небудь туди забреде».

Brent Underwood
Brent Underwood

історія краса туризм карантин сша

Знак гривні
Знак гривні