«Альфа» воює з одеськими базарниками замість ловити терористів (ВІДЕО)

Як передає кореспондент «Думської», представники турецької громади заблокували на базарі "Сьомий кілометр" в Одесі оперативників СБУ і бійців спецназу «Альфа», які намагалися вивезти товар (тканини), що належить їхньому співвітчизнику. Згодом «Альфа» все ж прорвала оточення і вивезла товар. При цьому постраждало кілька людей. Трьох затримали.

Підприємець, у якого хотіли забрати тканини, збирався вчинити акт самоспалення – облився бензином. Його втримали. Під'їхали члени громади, вони були налаштовані агресивно і кидалися на спецназівців, які ледь не відкрили вогонь. Коли приїхали журналісти та громадські працівники, ситуація дещо стабілізувалася.

Правоохоронці проводили вилучення товарів у межах кримінального провадження, відкритого за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Вони діяли на підставі ухвали Шевченківського районного суду Києва.

У справі фігурує якийсь бізнесмен із китайським постачальником (не турок), який торгує тюлем. У рішення суду вписали ще низку осіб, які отримують товар від того ж постачальника з КНР.

Крім того, туди потрапив виходець із Турецької Республіки. Останній не має жодного стосунку до Китаю і реалізує тільки турецькі тканини.

Раніше цю людину неодноразово пресували різні «органи», і він вважає, що йдеться про замовлення.

Після спроби самоспалення чоловікові стало погано. Підприємця відвезла «швидка».

Присутні члени громади вимагали залишити товар на території ринку і згодні на передачу його на відповідальне зберігання. Вони побоюються, що якщо тканини вивезуть, товар просто «розчиниться».

Очевидці розповідають, що в якийсь момент співробітники спецслужби заявили, що згодні виконати вимоги і почали нібито вивантажувати товар. А коли опоненти розслабилися, вони заскочили в машини, а спецназ відштовхнув авто, якими були заблоковані ворота, попутно побивши всіх, хто намагався чинити опір.

Від ТЕКСТів: на нашу думку, спецназ СБУ "Альфа" мав би ловити терористів і російських агентів, а не з базарниками воювати, на те є інші органи.

одеса сбу конфлікт маразм

Знак гривні
Знак гривні