«Для статистики згодиться». Ті самі люди можуть відповісти на «зе-питання» по кільканадцять разів

Громадський рух ОПОРА, який займається моніторингом усіх виборів в Україні вже десяток років, повідомляє, що принаймні на двох виборчих дільницях – на Хмельниччині і в Києві виборці могли відповісти на 5 питань від президента Володимира Зеленського хоч кільканадцять разів.

фото: ОПОРА
фото: ОПОРА

"На території школи 93 у Києві і виборчої дільниці стоїть людина в накидці з написом про питання від президента. Не представляється, каже, що волонтер, документів жодних не показує. Облік опитуваних не ведеться і кожен може проголосувати хоч кільканадцять разів...

Інтерв'юери, що проводять "опитування від президента", присутні біля 55% виборчих дільниць в Україні, найбільше на Півдні, повідомляє Опора. Найбільша кількість дільниць покрита на Півдні – 78,65%, найменша на Заході – 37,81%, Центр – 55,79%, Схід – 56,87%.

У Хмельницькому можна вкидати заповнені бланки для опитувань по кілька разів одному й тому ж виборцю. Той, хто проводив опитування, не заперечував і сказав, що йому для статистики така технологія згодиться".

Зазначається, що відповідати на питання від Зеленського "підходять через одного".

На папірцях немає жодних вихідних даних чи порядкових/серійних номерів.

Про подібне порушення також активно повідомляють користувачі соцмереж. 

Водночас на деяких дільницях опитування проходить спокійніше.

Інтерв'юери від Зеленського не контактують із виборцями і не схиляють їх для участі в опитуванні. Виборці самостійно підходять та виявляють бажання дати відповіді на питання президента.

Словечне, Житомирська область.  Фото зі сторінки Віталія Юшкевича
Словечне, Житомирська область. Фото зі сторінки Віталія Юшкевича

Українська правда

абзац вибори вибори-20 псевдосоціологи зеленський закон маразм

Знак гривні
Знак гривні