Київ шукає майданчик турецькому Bayraktar

Україна в межах домовленості з турецькою компанією Bayrаktar про розміщення в країні виробництва безпілотних літальних апаратів (БПЛА) шукає відповідний майданчик для такого підприємства, повідомив віцепрем'єр-міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

Чому закупівля Україною турецьких ударних дронів Bayraktar – це топова новина

"Турецька сторона готова зробити інвестицію. Їм від нас необхідна площадка з відповідними вимогами, на якій вони побудують підприємство, яке в підсумку потім буде виробляти ці апарати", – сказав він на пресконференції в Києві, передає Цензор із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Дивіться також:

Чому Україні варто закупити більше безпілотників (ТОЧКА ЗОРУ)

Уруський уточнив, що такий змінений підхід турецька сторона представила недавно, а раніше вона готова була розмістити виробництво на одному з підприємств Укроборонпрому.

Віцепрем'єр уточнив, що на підприємстві Bayrаktar в Україні працюватимуть українські інженери та конструктори, і воно отримає право продажу БПЛА як на українському, так і на інших ринках.

Уруський також повідомив, що розглядається можливість спільного виробництва з Туреччиною пересувних протитанкових ракетних комплексів і організація спільного підприємства з виробництва в Туреччині авіаційних двигунів: як для БПЛА, так і для вертольотів і можливого турецького перспективного бойового літака.

Віцепрем'єр наголосив, що загальний принцип: "якщо їхня продукція – то локалізація у нас, наша продукція – локалізація у них".

"Передбачаємо, що буде створено кілька спільних підприємств, зокрема в морській тематиці", – сказав Уруський. Він уточнив, що Міноборони України зацікавилося турецькими корветами, детальних переговорів ще не було, але перший корвет може бути побудований в Туреччині, а решта вже на українському підприємстві.

авіація туреччина україна армія зброя

Знак гривні
Знак гривні