У «всенародному опитуванні» від Зеленського вбачають порушення законів та навіть узурпацію влади

Зеленський спочатку хотів включити у "всенародне опитування" 25 жовтня питання про окуповані Крим і Донбас. Також в опитування хочуть додати питання, що "цікавлять молодь".

Як передає Цензор, про це "ZN.ua" повідомило джерело в Офісі Президента.

"Але це може бути занадто сенситивним. А ідея опитування вже витала в кабінетах. Тоді прийшла інша думка: з огляду на те, що партія "Слуга народу" втратила підтримку у старшого покоління, не так як рік тому підтримується середнім, але все ще популярна серед молоді – то саме молодих людей необхідно залучити до голосування. Тому в опитування вирішили включити питання, які зацікавлять саме молодих українців. Наприклад, може йтися про легалізацію канабісу", – зазначило джерело.

Як повідомило джерело, анкети для опитування не планують видавати на виборчих дільницях. Опитування планують провести в формі екзит-полу за приватні кошти. Правда, за чиї саме гроші хочуть реалізувати задум Зеленського, джерело не уточнило.

Організатори опитування планують надрукувати 5 млн анкет із питаннями, які молоді люди в наметах біля виборчих дільниць пропонуватимуть заповнити тим, хто приходить на вибори.

Раніше Президент України Володимир Зеленський оголосив про проведення в країні в день голосування на місцевих виборах 25 жовтня всенародного опитування: "Я поставлю тобі п'ять важливих запитань".

25 жовтня на виборчій дільниці я поставлю тобі 5 важливих питань. 5 питань, які нам раніше ніхто ніколи не ставив. 5 питань, щоб дізнатися саме твою думку!

Gepostet von Володимир Зеленський am Montag, 12. Oktober 2020

Водночас у ЦВК заявили, що нічого не знають про всеукраїнське опитування Зеленського.

"Опитування" Зеленського, прив'язане до виборів, викликає сумніви у спостерігачів, аж до таких:

Заява Володимира Зеленського про фейкове «опитування» під час виборів 25 жовтня – це явка з повинною злочинця, що...

Gepostet von Volodymyr Viatrovych am Dienstag, 13. Oktober 2020

У "Голосі" також заявили: "Опитування Зеленського" – потенційна загроза національним інтересам України.

Комітет виборців України теж занепокоєний ініціативою президента України Володимира Зеленського щодо проведення всеукраїнського опитування в день голосування на чергових місцевих виборах 25 жовтня, повідомляє пресслужба КВУ.

зеленський вибори

Знак гривні
Знак гривні