Мільярдер Трамп роками не платив податки на дохід – NYT

В останні десять із п'ятнадцяти років Дональд Трамп узагалі не платив податки на дохід, ідеться в розслідуванні New York Times. Трамп заперечує. Корупційний скандал розгортається акурат незадовго до виборів президента США.

Фото: TOM PENNINGTON/GETTY
Фото: TOM PENNINGTON/GETTY

New York Times на основі даних про податки пише, що впродовж 10 із останніх 15 років бізнесмен, а згодом президент США не платив податки на дохід, а в 2016 та 2017 роках платив лише по 750 доларів, – передає Аль-Джазіра.

При цьому до 2018 року через своє реаліті-шоу, ліцензії тощо він отримав 427.4 млн доларів доходу. Загалом статки Трампа оцінюють у 2.1 мільярдів доларів, а до пандемії було 3.1 млрд доларів, за оцінками Forbes.

Трамп роками за допомогою юристів боровся з оприлюдненням своїх податкових звітів, заявляючи, що вони "під аудитом".

Мінімізація прибутків відбувалася, за даними New York Times, шляхом повідомлення про великі втрати по всій його бізнес-імперії.

Так, публічно Трамп заявив у 2018 році про 434.9 млн доходу, при цьому в податкових звітах – про 47.4 млн збитків.

Крім того, дедалі більше грошей надходить від бізнесів, які створюють конфлікт інтересів із його посадою президента США, пише New York Times.

У відповідь Трамп на прес-конференції в неділю заявив, що New York Times створила "фейк ньюс", і знову послався на той самий довготривалий аудит, через який звіти не оприлюднювалися.

New York Times у відповідь заявила, що має дані про податки Трампа та компаній в його бізнес-організації по 2017 рік, за останні двадцять років.

Для порівняння, пише Аль-Джазіра, "середній клас" в Америці платить у середньому 14 тисяч доларів федеральних податків щороку.

трамп корупція скандал

Знак гривні
Знак гривні