Міноборони не переводить решту частин на нову систему харчування і не проводить торги на наступний рік

Наприкінці березня Міноборони обіцяло до кінця літа розробити комбіновану систему харчування для "небойових" військових частин.

Про це у Facebook нагадала волонтерка і керівниця проєктного офісу реформ МОУ Діана Петреня, передає Цензор.

"Після скандалу щодо того, що більша частина в/ч не переходить на нову систему харчування в березні цього року, МО вийшло на пресконференцію та оголосило, що насправді все добре і восени вони вводитимуть нову комбіновану систему харчування.

Я, знаючи як розробляються системи харчування, і знаючи які етапи для цього потрібно пройти, дуже посміялася з такого оптимізму. І почала уважно стежити за "розробкою нової системи та змінами в законодавстві". Точніше, за повною їхньою відсутністю.

Сьогодні 7 вересня. Ніхто нічого нового не вніс, не розробив, не збирався і не збирається. Тобто, МО банально збрехало про це – втім, як і про все останнім часом", – дійшла висновку Петреня.

За її даними, зараз на новій системі харчування перебуває приблизно 55% військовослужбовців, інші харчуються за старою системою, "все з тими ж старими аутсорсерами, які пролобіювали свої інтереси через дозвіл КМУ годувати армію без торгів і всього іншого".

"Найцікавіше, що нова система харчування проторгувалася до кінця цього року. І вже підходить час починати торги на наступний рік. І я, знаючи як відбуваються ці торги, запевняю вас – їх треба починати прямо зараз, щоб встигнути до кінця року. Щось не бачу жодних рухів у цьому напрямку. Чи аутсорсери вже домовилися про те, що вони з наступного року годують всю армію, і торги непотрібні?" – переймається питанням Петреня.

Кто о чем, а я о питании, опять 🙂 После скандала о том что большая часть в/ч не переходит на новую систему питания в...

Gepostet von Диана Петреня am Montag, 7. September 2020

реформи армія

Знак гривні
Знак гривні