Для того, щоб працювати на нинішньому рівні, Текстам потрібно збирати щонайменше $2 500 на місяць. Долучайтеся до нашої підтримки!

Розбиратися в суті речей, звертати увагу на головне і пояснювати читачам, що ж відбувається насправді, — так працюють Тексти.

Цього року ми отримали головний приз на міжнародному конкурсі з журналістики Даних SIGMA Awards за проект “Свіжа деза з Росії”. Маємо й інші міжнародні нагороди.

Ми — принципово українськомовне видання. Наш патріотизм сучасний: із критичним мисленням, вірою в свободу людини й демократію. До того ж, він красивий — ми багато уваги приділяємо дизайну.

Основне наше джерело фінансування — це гранти; з них безпосередньо на журналістику надходить менша частина, по інших ми працюємо над аналітикою та створюємо проєкти на основі відкритих даних. Тому для нашої ключової діяльності — журналістики даних та класичної журналістики — важливіша підтримка читачів і прихильників.

Наша перша мета — збирати $2 500 пожертв від читачів на місяць. До кінця року ми маємо вийти на суму $7 000 у місяць. Якщо ми цього не зробимо, то наступного року доведеться суттєво скорочувати кількість матеріалів і проєктів із журналістики даних. Це приблизно половина суми, необхідної для роботи редакції. Інша, до липня 2021 року, покривається фондом NED.

Якісна журналістика — це одна з важливих інституцій модерної держави. Підтримуючи ТЕКСТИ, ви робите більше, ніж просто фінансуєте якісні статті — ви фінансуєте механізм, без якого сучасна держава не розвивається. Також ви допомагаєте тисячам людей розібратися в суті подій і керуватися не упередженнями, а логікою та перевіреними фактами. Для наших донаторів ми передбачили і можливість спілкуватися з редакцією, і приємні подарунки.

Нам важлива регулярна підтримка, вона дозволяє планувати майбутні матеріали. Ви можете підписатися на регулярні платежі на:

Patreon (підписка на щомісячний платіж): https://www.patreon.com/textyorgua

або на Лікпей: https://texty.org.ua/support/

Роман Кульчинський, Анатолій Бондаренко

пожертви редакційне

Знак гривні
Знак гривні