«Укроборонпром» передав ЗСУ партію БМП-1 та БМП-2

Державне підприємство «Житомирський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», передав ЗСУ партію бойових машин піхоти.

Про це повідомляє пресслужба ДК «Укроборонпром», передає Український мілітарний портал.

Більше двох десятків БМП-1 та близько десятка БМП-2 пройшли капітальний та регламентний ремонт на державному підприємстві.

«Працівники підприємства відновили боєздатність усіх систем та агрегатів, замінили несправні прилади, перевірили роботу озброєння тощо», – йдеться у повідомленні концерну.

В процесі ремонту БМП отримали сучасні навігаційні системи, оптичні прилади та приціли вітчизняного виробництва.

Додатково на машини було встановлено фари інфрачервоного випромінювання та освітлювальні фари з використанням сучасних діодних ламп. Частково на певних зразках відремонтованої техніки було використано гусеничні стрічки власного виробництва ЖБТЗ.

ДП «Житомирський бронетанковий завод» займається виготовленням, глибокою модернізацією та капітальним ремонтом бойової і спеціальної техніки різних модифікацій: БМП, БРЕМ, БМД, а також машин на їх базі. Наразі триває модернізація виробничих потужностей підприємства шляхом впровадження новітніх енергозберігаючих технологій виробництва.

зброя армія

Знак гривні
Знак гривні