Антикорупціонер Шабунін заявив про підпал будинку (ФОТО)

Керівник громадської організації «Центр протидії корупції», активіст Віталій Шабунін повідомив, що невідомі минулої ночі підпалили його будинок.

«На фото мій підпалений сьогодні вночі дім. Ніхто не постраждав: нас з дітьми не було, а батьки встигли вибігти. Дякувати Богу, сусідка почула вибух і побачила, як спалахнув вхід. Спеціально для аваковських експертів: рівно два тижні тому газова служба перевірила лічильник і всі з’єднання», – повідомив Шабунін у фейсбуці.

На фото мій підпалений сьогодні вночі дім. Ніхто не постраждав: нас з дітьми не було, а батьки встигли вибігти....

Gepostet von Vitaliy Shabunin am Mittwoch, 22. Juli 2020

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили, що в результаті пожежі у результаті пожежі в будинку керівника громадської організації «Центр протидії корупції», активіста Віталія Шабуніна вигоріло 70 метрів квадратних площі, – пише Радіо Свобода.

«Встановлено, що загоряння сталося в одноповерховій будівлі розміром 9х8 метра. Не гаючи часу, бійці відразу ж приступили до гасіння пожежі. Пожежу вогнеборцям вдалося локалізувати о 04:06 на площі 70 квадратних метрів, а о 05:11 – ліквідувати. Внаслідок пожежі згоріло та розібрано 70 квадратних метрів конструкцій даху. Закопчено стіни та стелі в будинку, пошкоджено особисті речі», – йдеться в повідомленні ДСНС.

Причина виникнення пожежі наразі з’ясовується, додали рятувальники.

Раніше сьогодні також у поліції Київщини заявили, що на місці події, крім експертів ДСНС, також працює криміналістична лабораторія. У поліції вказали, що за результатами проведеної перевірки та аналізу всіх зібраних даних найближчим часом буде вирішене питання щодо правової кваліфікації.

У «Центрі протидії корупції», який очолює Шабунін, заявили, що цей інцидент є свідченням того, що «влада не може захистити громадських активістів».

Віталій Шабунін – відомий в Україні громадський діяч у сфері боротьби з корупцією, очолює правління громадської організації «Центр протидії корупції», входить до Нацради з питань антикорупційної політики.​

пожежа шабунін

Знак гривні
Знак гривні