Нардеп заявив, що після першого читання фальсифікували законопроєкт про гральний бізнес

Із законопроєкту "Про державне регулювання діяльності у сфері організації і проведення азартних ігор", який готується до другого читання, пропали деякі вже підтримані норми.

Про це в Facebook повідомила нардепка "Голосу" Галина Васильченко, передає Цензор.

"Ми з Ярославом Железняком покинули засідання Комітету через те, що була проголосована процедура, згідно з якою ми не мали можливості відстояти свої важливі правки!" – підкреслила вона.

Васильченко назвала пропоновані правки:

▪️Гральні автомати можуть бути тільки в 5-ти зіркових готелях. Зараз у законопроекті і далі є 3 та 4 зіркові!

▪️ Має бути обмежена кількість гральних автоматів в країні з врахуванням чисельності населення. Ця норма була прийнята в 1-му читанні. Але УВАГА – вона просто зникла до 2-го читання. Ми хотіли її повернути", – зазначила нардепка.

▪️ Зникла норма, яка НЕ дозволяє розміщувати гральні автомати (навіть у готелях) ближче, ніж за 500 м до дошкільних закладів освіти, шкіл, дитячих розважальних центрів. Хоча це положення, підкреслила Васильченко, було ПРИЙНЯТО в 1-му читанні.

▪️Гральні автомати якщо й розміщувати, то тільки в самих приміщеннях готелів, а не на "території готелів", як це написано в законопроекті. Адже таке трактування дає багато можливостей для зловживань! – переконана нардеп.

"Буду наполягати на всіх своїх правках у сесійній залі й переконувати депутатів підтримати позиції в інтересах людей, щоб не допустити розвитку лудоманії в Україні!" – резюмувала Васильченко.

фальсифікації законопроект

Знак гривні
Знак гривні