Державні та незалежні розтини підтвердили, що смерть Флойда Джорджа була безумовно спричинена вбивством

Смерть спричинена перетисканням артерії шиї та тиском на спину, що не дозволяло чоловікові дихати.

Скріншот з відео перехожого: поліцейський Шовін (Chauvin) стоїть колінами на шиї та спині Флойда Джорджа
Скріншот з відео перехожого: поліцейський Шовін (Chauvin) стоїть колінами на шиї та спині Флойда Джорджа

Смерть Джорджа Флойда, яка викликала вибух протестів у США, була спричинена вбивством: чоловік помер від асфіксії внаслідок дій поліції.

На цьому сходяться як незалежні патологоанатоми, так і державні.

Є й розбіжності щодо конкретної причини смерті.

Державні патологоанатоми виявили, що у 46-літнього чоловіка були проблеми з тиском та хвороба коронарної артерії, що могло прискорити смерть.

При цьому двоє незалежних лікарів, знаменитих у своїй галузі, заявили, що Флойд "не мав попередніх проблем зі здоров'ям, які б могли спричинити його смерть": причиною стало перетискання артерії поліцейським, що стояв коліном на шиї чоловіка. Ще двоє поліцейських притискали його спину, коли він лежав, і не давали нормально функціонувати діафрагмі.

Державні лікарі заявляють, що виявили сліди амфетаміну в тілі Флойда – водночас, незалежні медики кажуть, що не виявили слідів недавнього вживання будь-яких лікарських або медичних речовин чи алкоголю.

Доктор Алісія Вілсон з університету Мічигану, одна з патологоанатомів, що проводила незалежний розтин, заявила, що смерть настала внаслідок "убивства шляхом механічної асфіксії" – фізична сила, що перешкоджала доступу кисню в організм.

Державний висновок спершу заявляв про "відсутність ознак удушення", але зараз його змінено на протилежний. При цьому, державний патологоанатомічний офіс заявив, що це не "зміна" висновку, а "остаточний результат".

Скорочений переклад з Al Jazeera.

кримінал сша протести поліція

Знак гривні
Знак гривні