Футбольні ультрас можуть "мобілізуватися" в разі оголошення підозри Стерненку

“Загальну мобілізацію” ультрас “Динамо” в разі оголошення підозри Стерненку підтримали фанати інших клубів.

Ініціативу ультрас київського “Динамо” вийти на акції протесту в разі оголошення підозри активістові Сергію Стерненку підтримала низка вболівальників інших футбольних клубів.

Про це ультрас повідомили у середу, 6 травня, на сторінці у фейсбуці, – передає Новинарня.

Зокрема, мова йде про ультрас “Родичі” (“Динамо”), а також фанатів ФК “Карпати”, “Волинь”, “Металург”, “Кристал”, “Ковель-Волинь”, “Прикарпаття”, “Миколаїв”, “Таврія”, “Десна”, “Чорноморець” та блок NSF (вболівальники “Мелаліста”) та ін.

“Якщо Сергія спробують незаконно звинуватити в умисному вбивстві та ув’язнити – ми не будемо стояти осторонь, адже розуміємо, що наступним може бути кожен із нас”, – зазначили ультраси “Чорноморця”.

Нагадаємо, раніше ультрас “Динамо” анонсували “загальну мобілізацію” в разі оголошення підозри активістові Сергію Стерненку.

Нагадаємо, на колишнього лідера “Правого сектору” Одещини Сергія Стерненка востаннє напали пізно ввечері 24 травня 2018 року, коли він із дівчиною підходив до свого будинку на вулиці Фонтанська дорога. Стерненко мав з собою ніж, поранив обох нападників, один із яких невдовзі помер.

Перед тим з початку 2018 року на Стерненка нападали ще двічі. 7 лютого його побили биткою – тоді Стерненко заявляв, що напад організував мер міста Геннадій Труханов.

1 травня невідомий вистрілив у Стерненка ззаду з травматичної зброї. Нападником виявився 39-річний Абзал Баймукашев, який раніше вже відсидів чотири з половиною роки за розбійний напад і незаконне зберігання зброї.

В обох випадках на Стерненка також чатували біля його будинку.

Незважаючи на прохання Сергія, йому так і не надали охорону.

У квітні 2019 року стало відомо, що Олександр Ісайкул, який у травні 2018 року вчинив замах на Стерненка, втік з України.

кримінал стерненко футбол

Знак гривні
Знак гривні