Британський науковець, який проповідував дистанціювання, звільнився, бо потай порушував власну заповідь

Ніл Фергюсон – епідеміолог з того самого Імперького коледжу Лондона, який робив жахливі прогнози щодо розвитку пандемії при недотриманні соціальної дистанції. Він також місяцями проповідував усім "тримайтесь окремо" і став відомим на всю Британію. Але, як стало відомо, сам він у цей час потай зустрічався з жінкою, яка приходила і йшла – при цьому епідеміолог тоді щойно сам переніс коронавірус. Це Британія, а не Україна – тому він звільнився з урядового органу, що відповідає за боротьбу з коронавірусом

"Мені дуже шкода, що я підірвав чіткі меседжі щодо продовження необхідності соціального дистанціювання", – заявив при звільненні доктор Фергюсон, який став "притчею во язицех" у Британії як головний проповідник дотримання правила "тримайтесь окремо", нагадує New York Times.

Відомий епідеміолог став знаменитим, бо саме він керував командою дослідників, яка передбачила 250-500 тисяч смертей у самій лише Британії при безконтрольному поширенні вірусу. Саме після цього Британія таки запровадила карантин, хоч і запізнілий.

Водночас, 51-річний науковець під час "самоізоляції" зустрічався з жінкою, котра приходила до нього додому й потім ішла до себе. Більше того, він сам якраз перед тим переніс COVID-19.

"Я діяв так, бо вважав, що маю імунітет", – заявив доктор.

Доктор Фергюсон звільнився з Наукової дорадчої групи з надзвичайних ситуацій (Scientific Advisory Group on Emergencies, SAGE).

інозмі британія коронавірус

Знак гривні
Знак гривні