Чому в Австрії чи Німеччині карантин послаблюють, а у нас ні? Дохідливі графіки

Кількість людей, що одужують від коронавірусу, має бути більшою за кількість нових випадків — тоді обмеження можна послаблювати. В Україні спаду хвороби наразі не видно.

Блакитним позначена кількість людей, які одужали
Блакитним позначена кількість людей, які одужали

Для порівняння — Австрія:

Або Німеччина:

Коли вже знімуть карантин? Он у Чехії / Австрії вже зняли, а ми чим гірші? — починає опис голова Прозорро.Продажі Олексій Соболєв, який опублікував ці графіки та ще кілька схожих.

Гадаю, ви бачили багато таких запитань. Всі, мабуть, уже розбираються в даних стосовно коронавірусу — але, тим не менш, запитань таких бачив багато. Ось порівнняння результатів тих країн, де карантин послаблюють (Чехія, Австрія, Німеччина), і нас із Польшею.

На жаль, схоже на те, що шанси на зняття карантину за три тижні не дуже великі як для нас, так і для Польщі. Звісно, можуть бути послаблення, але такої ситуації, як в Чехії чи Австрії, в нас нема. Як видно, ці країни карантин знімали не тому, що "уряд розумніший", а тому, що епідемічна ситуація була кращою.

З гарних новин: здається, що ми проходимо епідемію краще, ніж Польша. З поганих — люди втомились, і економічні проблеми починають набирати обертів, тому продовжувати карантин стає дедалі складніше, незалежно від реальної епідемічної ситуації.

Проблема ще й у тому, що у нас карантину не дуже-то дотримуються. Достатньо подивитися на самі лише затори в Києві — але є й детальніша статистика:

Apple оприлюднив дані про пересування користувачів. Українці погано дотримуються карантину (ІНФОГРАФІКА)

коронавірус інфографіка карантин

Знак гривні
Знак гривні