Як проходить випробування локалізована зенітна установка ЗУ-23

В Україні локалізували 23-мм спарену зенітну установку ЗУ-23 (2А13), зараз вона проходить випробування на Рівненському полігоні.

Про це повідомляє Український мілітарний портал із посиланням на інформацію, оприлюднену Генеральним штабом ЗСУ.

Визначальні відомчі випробування здійснює бригада Державного науково-дослідного інституту випробувань та сертифікації озброєння і військової техніки.

За результатами випробувань очікується направлення дослідного зразка на підконтрольну експлуатацію у війська та подальше прийняття модифікації ЗУ-23 на озброєння Збройних Сил України.

З власних джерел Українського мілітарного порталу стало відомо, що виробництвом локалізованої зенітної установки займалась компанія «Українська бронетехніка», до складу якої входить «Рубін-2017», що вже представляв український аналог 73-мм протитанкового гранатомету СПГ-9 – «Ланцея».

23-мм спарена зенітна установка ЗУ-23 призначена для знищення повітряних цілей, а також ураження живої сили противника, його легкоброньованих та вогневих засобів в умовах будь-якої місцевості та у будь-яку пору року.

Раніше в Україні вже локалізували стволи 2А14 до ЗУ-23, провело цю роботу ДП «КБ «Артилерійське озброєння», а виріб КБА 40 за результатами випробувань засвідчив покращення тактико-технічних характеристик у порівнянні з радянським зразком.

Створення цього ствола відбувалося за власні обігові кошти. ДП “Конструкторське бюро “Артилерійське озброєння” розробило робочу конструкторську документацію та за власною технологією виготовило дослідні зразки 23 мм стволів КБА 40 для ЗУ-23, на заміну стволів 2А14 радянського виробництва.

рівненщина зброя армія

Знак гривні
Знак гривні