Намісник Лаври закликав не дотримуватися карантину. Тепер Лавра оперативно закрилась, у намісника та кількох ченців підозрюють коронавірус (+ВІДЕО)

Ще 13 березня настоятель Києво-Печерської Лаври Павло закликав вірян ходити на богослужіння, незважаючи на карантин. Тепер Лавра закрилася, вся братія здала тести, а у самого Павла – підозра на коронавірус.

Братія Києво-Печерської Лаври разом з намісником митрополитом Павлом провела лабораторне тестування на коронавірус.

Результати тестів на COVID-19 очікують у понеділок. Це підтверджує також і Українська правда.

Пізніше про підозру захворювання на коронавірус настоятеля Києво-Печерської лаври повідомили видання «Обозреватель» та LB.ua. Зокрема, як інформує LB.ua. з посиланням на кількох не пов'язаних між собою джерел з УПЦ (МП), зараження могло статися минулого тижня, коли Павло особисто постригав у ченці чотирьох насельників лаври. Обряд відбувався в Ближніх печерах, про що є повідомлення на офіційному сайті храму.

Вже наступного дня у одного з новопострижених – ієродиякона – різко піднялася температура, погіршився загальний стан і була діагностована пневмонія.

Те ж саме сталося ще з трьома ченцями, присутніми на постригу. Одному з них 80 років, і зараз він у важкому стані.

4 квітня на офіційному сайті Києво-Печерської лаври з’явилося оголошення, що вона оперативно закривається на карантин.

Нагадаємо, ще 13 березня настоятель Києво-Печерської Лаври Павло закликав вірян ходити на богослужіння, незважаючи на карантин.

«Єдине, що від нас сьогодні потрібно, — молитися, постити, ходити в храм, причащатися та причащати дітей. Не дивіться, старше покоління чи молодше, — всі поспішайте до храму. Читайте псалтир, Євангеліє, обійміть одне одного, покрийте все любов’ю», — заявляв тоді він:

Церква коронавірус релігія

Знак гривні
Знак гривні