Журналісти загальнонаціональних телеканалів вимагають зустрічі з Зеленським та пояснень заборони роботи на передовій

"Ми — очі цієї війни".

Журналісти загальнонаціональних телеканалів вимагають зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, щоб отримати пояснення з приводу заборони роботи на передовій.

Звернення воєнних кореспондентів до Президента України, Верховного Головнокомандувача ЗСУ. Ми чудово усвідомлюємо усі ризики, пов'язані із роботою на фронті. Ми ознайомлені із правилами роботи в умовах бойових дій і розуміємо, що відповідальність за наше життя та здоров'я, а також за безпеку наших знімальних груп, лежить на нас самих. Ми усвідомлюємо, яку інформацію не варто оприлюднювати, щоб не зашкодити підрозділам ЗСУ, які боронять Україну від окупанта. Разом з тим, ми розуміємо, наскільки важливо інформувати суспільство про перебіг російсько-української війни та життя цивільних на лінії вогню, особливо, в умовах агресивної ворожої пропаганди. Останнім часом ми зіштовхуємося із труднощами та перешкодами у роботі на фронті - нам закривають доступ на передові позиції бригад без пояснення причин і термінів таких обмежень. Або ж ці причини мають досить формальний зміст. Ми позбавлені можливості виконувати свій обов'язок - оперативно та повноцінно доносити інформацію. Закликаємо до діалогу задля якнайшвидшого вирішення цієї проблеми! Слава Україні. #розплющіть_очі_на_війну #правда_війни

Gepostet von Tania Nakonechna am Mittwoch, 11. März 2020

"Ми журналісти, які щодня працюють на передовій, просимо вас, пане президенте, у будь-якій зручній для вас формі пояснити, чому нам систематично забороняють працювати на передовій без вагомих на те причин та підстав. Нам кажуть, що кореспондентів не допускають на місця трагедій із міркувань безпеки, але кожен журналіст, який працює на війні, пройшов спеціальну підготовку, отримав акредитацію і розуміє ризики. Ми можемо самі вирішувати, що буде для нас небезпечно, а що — ні? ... Чи вважаєте ви, що російсько-українська війна має бути присутньою в усіх випусках новин? Чому з'являються факти приховування обстрілів бойовиками позицій ЗСУ?" — сказано в зверненні.

змі зеленський війна

Знак гривні
Знак гривні