У Тайвані — мільйони відвідувачів з Китаю й лише 45 випадків коронавірусу. Ось чому

Країну врятували агресивні антиепідемічні заходи, що почалися на ранній стадії, - йдеться в матеріалі Vox.

Все вказувало на те, що Тайвань стане однією з основних жертв китайського коронавірусу: між двома країнами існує постійний та тісний зв'язок - минулого року на невеликий острів прилітало 2.7 млн. людей з Китаю (враховуючи й китайців, і тайванських громадян, які живуть і працюють у Китаї).

Але наразі в Тайвані лише кількадесят випадків коронавірусу й одна смерть. Що Тайвань зробив правильно й чи можна це скопіювати?

Дивіться також:

Сінгапур: коронавірус - 160:0. Як "місто майбутнього" бореться з епідемією?

Плант Тайваню включав 124 окремих заходи, координованих між собою:

Країна навчилась у 2004 році на епідемії SARS і була готова заздалегідь. Існував командний центр Національного здоров'я з широкими повноваженнями, він координує різні урядові та неурядові агенції.

Ще коли в Китаї повідомили про найперші кілька випадків - посадовці Тайваню перевіряли кожну людину на кожному рейсі з Вуханя та довколишніх міст. Тому вони не стикнулися з "вірусом на свободі" вже в сотнях випадків, як це сталося, скажімо, у США.

Тайванська влада була проактивна і діяла за принципом "краще перебдіть, ніж недобдіти".

Розслабитися можна потім, якщо б виявилося, що нічого серйозного не сталося, - запевняють експерти.

В Тайвані також уникли паніки, щодня проводячи прес-конференції на цю тему й розказуючи про кожен виявлений випадок. Всі хворі, яких виявили, були з Вуханя.

Есперти визнають, що впоратись із епідемією легше в маленьких країнах, як Сінгапур або Тайвань, ніж у країнах на кшталт США.

З іншого боку, мало де люди скупчені настільки, як у цих острівних азійських державах.

Отже:

Ось повний list of 124 - список зі 124 заходів.

медицина коронавірус тайвань

Знак гривні
Знак гривні