За березень уже загинули восьмеро українських військових

Унаслідок бойових дій втрати ЗСУ на Донбасі з початку березня сягнули восьми осіб – передає Новинарня.

Так, учора ввечері штаб Об’єднаних сил уточнив втрати українських військ унаслідок ракетного й артилерійського обстрілу в районі селища Піски під Донецьком. Число загиблих зросло до двох, поранених – до восьми.

За кілька годин до того у шпиталі в Харкові помер 23-річний військовослужбовець 72-ї механізованої бригади ЗСУ, який був доставлений до медичної установи з важкими пораненнями 4 березня. Він зазнав важких уламкових поранень голови під час обстрілу позицій бригади 4 березня під селом Оріхове Луганської області.

Тоді окупанти вчинили два нальоти за добу – з мінометів калібрів 120 та 80 мм, а також зі станкового протитанкового гранатомета.

1 березня від ракетного обстрілу поблизу села Нижньотепле Станично-Луганського району на Луганщині загинув сержант 46 одшбр Сергій Руських.

3 березня від обстрілу на Луганському напрямку загинув старший сержант 58 омпбр імені гетьмана Івана Виговського Володимир Черненко.

5 березня поблизу селища Піски під Донецьком внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої близько 23:00 загинув старший солдат, військовослужбовець 34-го батальйону 57 омпбр Дмитро Осичкін.

У бригаді зазначають, що підрив на розтяжці стався не під час обстрілу, але це не було самогубство чи необережне поводження з гранатою; триває розслідування.

6 березня внаслідок підриву БМП під Кримським на Луганщині загинув командир взводу з 93 омбр “Холодний Яр”, лейтенант Дмитро Фірсов.

8 березня під ракетним обстрілом у районі селища Опитне під Донецьком загинув боєць 57-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ імені кошового отамана Костя Гордієнка Євген Черних.

10 березня в районі Пісок внаслідок обстрілу вантажівки ЗСУ з ПТРК загинули старший солдат Андрій Ведешин та ще один воїн, наразі не названий.

луганщина війна донеччина

Знак гривні
Знак гривні