В Італії обмежено поїздки через швидкий приріст випадків коронавірусу. У Китаї епідемія спадає (КАРТА)

Прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив про розширення обмежувальних заходів, запроваджених кілька днів тому на півночі Італії, на всю територію країни. Зокрема, запроваджуються обмеження на поїздки по Італії.

Захворювання COVID-19 спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, яка може стати смертельною. Більшість хворих одужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні, – пише Радіо Свобода.

Оперативна карта поширення коронавірусу

У Китаї спалах пішов на спад — на материковій частині країни за останню добу зафіксували лише 19 нових випадків інфікування (загальна кількість — 80 754). Тим часом в Італії виявили 1797 нових випадків зараження за добу, – пише Громадське.

Продовжує зростати кількість інфікованих і в Південній Кореї — до 7 513 (+131 випадок) та Ірані — до 7 161 (+595 випадків).

Також відомо про 1412 інфікованих у Франції, 1231 — в Іспанії та 1224 — в Німеччині.

коронавірус Китай італія

Знак гривні
Знак гривні