Електрокари зараз їздять недостатньо далеко на одному заряді? Вигадали вихід: причіп-акумулятор (ФОТО)

Французький стартап EP Tender випустив протопип зовнішнього мобільного акумулятора. Павербанк-причіп дозволить електроавтівкам здійснювати подорожі на відстань понад 500 км без підзарядки.

Акумулятор-причіп буде доступним за системою оренди на замовлення: користувачі зможуть отримати заряджений мобільний павербанк, проїхати потрібну відстань та віддати розряджений, - передає Хмарочос. - Таку опцію вирішили запровадити після опитування, яке показало, що лише 2% подорожей планують на відстань, що перевищує 200 км.

Також павербанк-причіп буде корисним для мешканців регіонів з недостатньо розвиненою мережею зарядних станцій для електромобілів. Анонсована вартість оренди складає $37, але незрозуміло, який термін оренди покриватиме ця сума. За підрахунками компанії, цього вистачить для того, щоб система окупилась до 2024 року (якщо 60 тисяч користувачів візьмуть в оренду 4150 причепів). Придбати ж зовнішній акумулятор можна буде за $11 000.

Наразі, EP Tender веде переговори з автовиробниками Renault та компанією PSA, куди входять Peugeot, Citroën та Opel, про оснащення їхніх електромобілів системою приєднання павербанка. Також розроблюють адаптер, за допомогою якого можна буде приєднувати вже випущені електрокари (вартість комплекту становитиме $650).

До того ж, у EP Tender хочуть побудувати пункти прокату таких причепів на основних туристичних маршрутах.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

екологія майбутнє франція автомобілі

Знак гривні
Знак гривні