Держдеп: Росія зумисно поширює дезінформацію про коронавірус

Чиновники Держдепартаменту США виступили із заявою, що Росія займається поширенням дезінформації щодо коронавірусу за допомогою фейкових акаунтів у соцмережах. Про це повідомляє AFP. За даними, які надали чиновники, у Twitter, Facebook і Instagram використовуються боти для просування теми, запущеної Росією, на декількох мовах.

Як відомо, серед іншого було поширено фейки щодо коронавірусу в Україні - Центр громадського здоров'я виступав зі спростуванням.

"Поширюючи дезінформацію про коронавірус, Росія намагається загрожувати громадській безпеці, відволікаючись від глобальних заходів у сфері охорони здоров'я", - сказав він.


Анатомія ганьби. З чого почався і як розвивався переляк на Тернопільщині щодо евакуйованих з Китаю

Крім цього, як стверджують американські чиновники, Росія розповсюджує теорії змови про те, що США створили коронавірус.

Це, на їхню думку, показує, що РФ намагається завдати шкоди іміджу Америки.

До слова, у повідомленнях, які поширила Росія, мова йде і про те, що співзасновник Microsoft Білл Гейтс так само причетний до створення вірусу.

Ніна Янковіч, дослідниця дезінформації у центрі Вілсона, розповіла BuzzFeed News, що дезінформація з питань, пов'язаних із медициною, має величезний потенціал, зокрема, в Україні - через недовіру до системи охорони здоров'я.

"Поєднайте це з недовірою до офіційних урядових джерел інформації з боку ЗМІ, схильних до сенсацій - і отримаєте рецепт паніки", - сказала вона.

Зараз від коронавірусу захворіли понад 79 тисяч осіб, загинули понад 2600 людей - абсолютна більшість у самому Китаї.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

росія дезінформація медицина

Знак гривні
Знак гривні