Як виглядає оновлений український десантний катер «Сватове» (ФОТО)

У Миколаєві на ДП «Миколаївський суднобудівний завод» після докової частини ремонту спустили на воду десантний катер «Сватове».

Після добудовчих робіт пред’явлення корабля військовій прийомці планується наприкінці березня 2020 року.

Під час ремонту повністю відновлено конструкції корпуса та зовнішню обшивку, відремонтовано систему головного двигуна, валопроводи, гвинто-стернову систему, якірно-швартовну систему, механізми десантної апарелі, електромеханічну частину тощо.

Десантний катер “Сватове”, пр. 1176, шифр “Акула”, призначений для транспортування та висадки особового складу морського десанту та підрозділів сил спеціального призначення. Катер має відкритий трюм і носову апарель. Висока маневреність забезпечується двома гребними гвинтами в роздільно-керованих поворотних насадках.

Це дозволяє успішно виконувати десантно-транспортні операції біля морського узбережжя, здійснювати вивантаження на необладнаний берег. Катер пристосований для перевезення завантаженої колісної та гусеничної техніки, яка самостійно виходить на берег по носовій апарелі. Він також може буксирувати інші плавзасоби. Десантомісткість – середній танк, або 20 десантників з легким озброєнням, або 50 тон вантажів.

Нагадаємо, що інформація про капітальний ремонт десантного катера «Сватове» в Миколаєві на ДП «МСЗ» з’явилася у вересні 2018-го року. Через рік – у серпні 2020-го, на сторінці «Миколаїв – місто корабелів» було опубліковано знімки з процесу відбудови корпуса десантного катера.

За тією ж інформацією, в ході ремонту десантного катера «Сватове» було замінено 93% конструкцій корпуса та зовнішньої обшивки.

Загальні технічні характеристики корабля:

Водотоннажність: 107,3 тонн
Довжина: 24,5 метрів
Ширина: 5,2 метрів
Осадка: 1,55 метрів
Силова установка: 2 дизелі 3Д6 по 300 к.с.
Швидкість: 11,5 вузлів
Екіпаж: 6 осіб

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

миколаївщина флот зброя

Знак гривні
Знак гривні