Чому громадяни України мають право не сплачувати комунальні послуги

Політична криза не подолана, вона поглиблюється з кожним кроком влади, але перевибори не тільки не змінять ситуацію на краще, а навіть загострять ії. В Україні немає на цей час політичної сили, яка б дійсно могла подолати олігархічну владу. Немає ні одного політичного лідера, який мав би альтернативний від олігархічного напрямок розвитку держави Україна. Клани б'ються за владу, розумним немає що робити на виборчій дільниці, вони туда і не йдуть, а інші голосують за тітушек олігархів, продаючи голоси за продуктові набори, бо потрібно якось виживати. Допоки у політику не підуть порядні і розумні, які зараз не бажають забруднити руки у багні політичного процесу, немає сенсу у перевиборах, бо насправді немає ніякого вибору.
Наведу декілька правових підстав, якими ми можемо скористатися для подолання політичної і соціальної кризи . Що до економічної кризи, я не розумію, що мається на увазі : це зменшення надприбутків олігархів? В України не має ніякої іншої економіки, крім злочинного державно-олігархічного конгломерату. А якщо підприємці прориваються крізь незламну кригу цього конгломерату, то державна фіскальна машина застосовує усі можливі засоби для знищення конкурентів.
Яким чином з моєї точки зору можливо подолати політичну кризу:
1.Обмежити права представницьких органів влади та поширити можливість народу безпосередньо здійснювати владу, для цього не потрібні зміни в законодавстві, тому що Конституція має пряму дію . Тому тим політичним силам, які декларують себе як нові й не олігархічні, потрібно усі сили і свою політичну волю направити на проведення Конституційного Всеукраїнського референдуму в травні 2017 року, до того часу розробити за широкою участю громадськості та експертних груп, політичних партій та фахових спеціалістів нову Конституцію України, яку винести на Референдум, та в якій унеможливити внесення змін у Верховній Раді. Процедури, які прописані у Конституції не повинні потребувати додаткового законодавства, це має відношення в першу чергу до імпічменту Президента, нашою свідомістю маніпулюють, коли кажуть нам , що відсутнє законодавство про імпічмент - це омана.
Чому це так важливо на цей час? Тому що політичним проектам пора ставати політичними партіями, популізм ніколи не подолає кризу, громадянам потрібно зрозуміти — що криється за гарними промовами. Обговорення конституційного ладу в Україні призведе до укріплення громадянського суспільства, до зростання свідомості громадян, дасть надію і відчуття відповідальності за прийняття рішення. Державно-олігархічній лад нашої держави не може бути повалений за такою Конституцією, бо вона є базовим підґрунтям цього ладу.
Яким чином ми зможемо подолати соціальну кризу? По перше, проаналізуємо, яким чином вона з'явилася? Це падіння гривні і зріст комунальних послуг, тобто спланований геноцид свого народу за для надприбутків олігархів, так було в 90-х, те саме відбувається сьогодні. Країна має подолати безмежну владу олігархату і це доволі легко, потрібно не платити комунальні виплати - економічний страйк нового часу для захисту своїх економічних і соціальних інтересів. Ніхто не зобов'язаний виконувати злочинні розпорядження чи накази, а постанови Кабміну про монопольні корупційні проолігархічні ціни на газ та електрику є злочинними на 100 відсотків. Усі надра та інші природні ресурси є об'єктами права власності Українського народу, ніхто не має права заборонити власнику користуватися своїм майном, яке належить йому за законом, добувається і транспортується за його кошт(бюджетні гроші),а якісь злодії, які викрали це майно за корупційними схемами намагаються продати його власнику втридорога, тоді як Яценюки з Гройсманами розказують нам казочку про казна що. Шановні громадяни неньки України, почнімо поважати себе, не платить за газ , підтримайте один одного, об'єднуємося, починаймо економічний страйк, ставимо чіткі умови Уряду України.
Тільки страйки дозволили робітникам в Європі та Америці подолати жагу свого олігархату до надприбутків, ми маємо зрозуміти, що капіталізм — не рідна мати, що він вимагає рішучих дій на захист своїх інтересів. Такі кроки приведуть нас не тільки до подолання політичної та соціальної кризи, вони повернуть нам Донбас, тому що там такі самі люди, які не бачать шляхів до кращого життя, але мріють про це життя, як і ми. Не дамо узурпувати владу в Україні ні державі, ні ії органам або посадовим особам !!!

Стаття 5. Україна є республікою.
Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування.Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами.Ніхто не може узурпувати державну владу Стаття 8. Норми Конституції України є нормами прямої дії. Стаття 38. Громадяни мають право брати участь в управлінні державними справами, у всеукраїнському та місцевих референдумах, Стаття 41. Кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, Стаття 44. Ті, хто працює, мають право на страйк для захисту своїх економічних і соціальних інтересів.Стаття 48. Кожен має право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім'ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло Стаття 60. Ніхто не зобов'язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази. Стаття 67. Кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом. Усі громадяни щорічно подають до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про свій майновий стан та доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом. Стаття 69. Народне волевиявлення здійснюється через вибори, референдум та інші форми безпосередньої демократії. Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених цією Конституцією.Кожний громадянин має право користуватися природними об'єктами права власності народу відповідно до закону.Власність зобов'язує. Власність не повинна використовуватися на шкоду людині і суспільству.Держава забезпечує захист прав усіх суб'єктів права власності і господарювання, соціальну спрямованість економіки. Усі суб'єкти права власності рівні перед законом. Стаття 1. Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава.

Блог: Євгенія Шляпіна

Знак гривні
Знак гривні